Voordat jij met jouw voertuig de openbare weg opgaat moet je eerst de auto verzekeren. Pas dan mag jij met jouw voertuig de openbare weg op! Is jouw voertuig niet verzekerd? Dan riskeer je de kans op een fikse boete wat zonde is. Maar waar kan je een verzekering afsluiten en waar dien je op te letten?

Het afsluiten van een verzekering

Zoals hierboven beschreven is een auto verzekeren noodzakelijk en zelfs verplicht. Echter hangt de hoogte van de verzekering af op een aantal punten. Als eerste zal de leeftijd van het voertuig doorgevoerd moeten worden. Is jouw voertuig nieuw, dan kan het zijn dat de maandelijkse premie wat hoger uitvalt dan wanneer jouw voertuig ouder is. Ook jouw eigen leeftijd speelt hierin een rol. Wanneer jij namelijk een beginnende bestuurder bent zal de maandelijkse premie hoger uit kunnen vallen.

Het kan ook gebeuren dat jouw autoverzekering geweigerd wordt. Vaak wordt het afgewezen nadat je bijvoorbeeld te veel schades hebt ingediend of de maandelijkse premie niet hebt betaald. De verzekeraar heeft dan het recht om de verzekering op te zeggen en jou dus te weigeren. Mocht dit gebeuren, ongeacht de reden, dan heb jij het volste recht om een uitleg hierop te krijgen. De verzekeraar is verplicht dit te vertellen wanneer jij hier een aantekening bij maakt.

Over het algemeen zijn er meerdere redenen om een autoverzekering geweigerd te krijgen. Bij Overstappen.nl kan je een aantal redenen bekijken. Staat de reden hier niet tussen? Dan kun jij aanspraak hierop doen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *