De nieuwe Mercedes SL wordt op heel veel vlakken anders dan zijn voorganger, maar dat is helemaal niet erg.

We schrijven de laatste tijd veel over de EQ-modellen van Mercedes, maar we moeten niet vergeten dat er ook nog een gave roadster in de pijplijn zit: de nieuwe SL! Het Mercedes-gamma zit al behoorlijk vol met cabrio’s, maar blijkbaar ziet Das Haus nog altijd een plekje voor de SL. Wat daarbij ongetwijfeld meespeelt is het feit dat de S-klasse Cabrio geen vervolg krijgt. Daardoor is er weer wat meer ruimte voor een cabrio aan de bovenkant van het gamma.

Positionering
Toch is het niet helemaal logisch. Voor de sportieve cabriorijders is er namelijk al de AMG GT Roadster. Je zou daarom verwachten dat Mercedes de nieuwe SL daarboven positioneert als een wat luxere 2+2 cabrio om lekker mee te cruisen. Dat is echter niet wat Mercedes doet: ze zetten de nieuwe SL nadrukkelijk neer als een sportieve auto. Dat blijkt bijvoorbeeld uit het feit dat de SL R232 er enkel en alleen als Mercedes-AMG komt.

Softtop
We hebben nu nieuwe spionagefoto’s persfoto’s van de gecamoufleerde SL. We konden vorig jaar ook al plaatjes delen, maar de auto was toen nog zwaar ingepakt. Nu zijn de vormen al een stuk beter te zien, met name het dak. In tegenstelling tot de laatste twee generaties krijgt de nieuwe SL geen hardtop, maar een stoffen kap. Van achter roept de auto daarom associaties op met de 911. De R232 wordt ook net als de 911 een 2+2.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *