Vragen

Kan ik mijn auto vrijblijvend langskomen om de autoschade te laten beoordelen?

Ja, u kunt elke werkdag zonder afspraak langkomen om de autoschade te laten beoordelen. U krijgt een vrijblijvende opgave van het schadebedrag. Indien van toepassing kunt u meteen een afspraak maken voor schadeherstel.

Wat neemt u mee bij een intake, bij de beoordeling van de schade?

Voor de intake dient u de volgende zaken mee te nemen: Kentekenbewijs deel 1 en 2, de groene kaart en uw rijbewijs. Het is voor ons essentieel dat u deze zaken meeneemt, net als telefoonnummer(s) waarop u te bereiken bent, als er belangrijke zaken te melden zijn en om de auto gereed te kunnen melden.

Wat houdt technisch total-loss in?

Technisch total-loss houdt in dat het technisch niet meer verantwoord is om de auto te herstellen. Kortom, uw auto is niet meer geschikt voor een verantwoorde verkeersdeelname.

Wat houdt economisch total-loss in?

Economisch of financieel total-loss betekent dat de herstelkosten en de restantwaarde bij elkaar opgeteld hoger zijn dan de dagwaarde van de auto. Kortom, als het financieel niet meer de moeite waard is om de auto te laten repareren. U krijgt van de verzekering de dagwaarde uitgekeerd. De dagwaarde is het gemiddelde tussen in- en verkoopprijs, vastgesteld door de verzekeringsexpert in samenspraak met de verzekerde. De restantwaarde is de waarde van de auto in niet herstelde toestand.

Heb ik recht op vervangend vervoer?

Als u de schade laat repareren bij een ASN vestiging, heeft u in de meeste gevallen recht op vervangend vervoer tijdens de reparatie.

Moet ik het eigen risico voorschieten?

Als er sprake is van een eigen risico, dan  moet u deze contant of met de pin voldoen bij aflevering van de auto na het schadeherstel. Als blijkt dat de schade verhaalbaar is, zult u dit bedrag terugkrijgen van de verzekering of tussenpersoon wanneer de schuldvraag geheel rond is. Mocht u hier meer over willen weten kunt u contact opnemen met uw    verzekeringsmaatschappij.

Wanneer de auto als gevolg van een ongeval niet meer rijdbaar is, wie helpt mij dan?

Wanneer de auto, als gevolg van een ongeval, niet meer rijden kan, regelt de politie veelal dat de auto wordt weggesleept. Deze kosten worden verhaald op uw verzekering. Dit heeft geen gevolgen voor uw premie of eigen risico. U kunt altijd ons adres opgeven, dit geef u bij de schademelding door en de afhandeling of reparatie zal dan zo snel mogelijk plaatsvinden. Laat nooit de auto  naar uw huisadres brengen, want de verzekering vergoedt maar een keer een transport met de sleepwagen. De transporteur (berger) stalt de auto in het weekend op zijn eigen terrein en brengt deze na het weekend naar het opgegeven adres. Wel dient u altijd een groene kaart  bij de hand te hebben, omdat de sleepdienst deze gegevens nodig  heeft in verband met de verzekering. Leg bijvoorbeeld een kopie van de groene kaart in de auto, zodat u in ieder geval altijd deze gegevens bij de hand hebt.